Dollar Shave Club Headquarters – Tenant Improvements

This project entails structural and non-structural alterations and infill of an existing one concrete story tilt-up structure with wood roof.  An existing wood framed mezzanine wraps along the north and east walls. Approximate area of remodel – 27,000 SF.

Specific alterations requiring structural attention include:

  • Reconfiguration and re-framing of the existing mezzanine.
  • Installation of new interior shear walls.
  • Cutting new openings in the exterior concrete load-bearing shear walls.
  • Theater seating
  • Interior steel frames to support free-standing rooms.
  • Fourteen foot high free-standing cantilever interior wall.
  • Re-working of an existing interior stair to meet new floor plans.

Location
Marina Del Rey, California

Project Type
Corporate/Commercial/Renovation

Project Notes
Owner: Dollar Shave Club
Architect: Gensler
Structural Material: Concrete and wood